Muffiny dyniowe
Muffiny dyniowe pozwolą smacznie rozpocząć kolejny dzień, rano dodadzą niezbędnej energii, mogą być smaczną przekąską do kawy lub herbaty.

Muffiny dyniowe SKŁADNIKI
200 g dyni startej na tarce
200 g brązowego cukru
100 g mąki pszennej
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
90 ml oleju rzepakowego
2 spore garści posiekanych orzechów włoskich
1 garść rodzynek
5 drobno posiekanych daktyli
5 drobno posiekanych suszonych moreli
3 kopiate łyżki płatków owsianych
pół łyżeczki cynamonu
szczypta soli
Muffiny dyniowe PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce i mieszamy łyżką. Gotową masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy około 25-30 minut (sprawdzamy suchym patyczkiem, wbitym w muffinkę).
Właśnie takiego przepisu szukałam. Takiego w którym mogę wykorzystać smaki dyni.