Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą, na smacznym bulionie grzybowym, to wymarzone danie na jesienno-zimowy obiad. Do tego tłuczone ziemniaki lub kopytka, ulubiona surówka i obiad gotowy.

Żeberka duszone z cebulą SKŁADNIKI

1.5 kg żeberek
30 dag cebuli
pół szklanki kwaśnej śmietany 22%
3 łyżki przyprawy do zup
2 szklanki bulionu grzybowego z kostki
1 łyżka mąki
2 liście laurowe
pieprz ziarnisty

Żeberka duszone z cebulą PRZYGOTOWANIE

Umyte i osuszone mięso podzielić na porcję. Obsmażyć na gorącej patelni. Obraną i umytą cebulę posiekać. Żeberka układać warstwami przesypując cebulą. Dodać liście laurowe, pieprz, przyprawę do zup.

Wlać gorący bulion oraz wrzącą wodę w takiej ilości, aby pokryła mięso. Dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Podawać z kopytkami i surówką

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Przepisy

Cytrynowe pałki

Cytrynowe pałki z kurczaka można podawać z ryżem doprawionym skórką z cytryny.

Kolorowe pomidory

Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorów w sałatce to bardzo często spotykany składnik.

Rolada ze schabu nadziewana śliwkami

Rolada ze schabu zrobiona własnoręcznie to pomysł na pyszne danie obiadowe

Kwaśnica

Tradycyjna polska zupa z kiszonej kapusty, z dodatkiem ziemniaków i suszonych grzybów

Knedle po chłopsku

Dla chcącego nic trudnego. Warto się nauczyć zlepiać brzegi ciasta i toczyć te smakowite kulki.

Krokiety ziemniaczano-grzybowe

Smakują jako dodatek do pieczonych mięs, z sezonową surówką lub ulubionym sosem.

Pieczeń z warzywami

Pieczeń z warzywami można również podawać na zimno do pieczywa, na kolację.

Paprykowy colesław

Paprykowy colesław to klasyczny dodatek do smażonego i pieczonego drobiu.

Rolada ze schabu

Z dodatkiem żurawiny i płatków migdałów, pachnące białym winem i przyprawami.

Zobacz aktualne promocje
Promocje, gazetki promocyjne