Strona głównaPoradnikCo zrobić kiedy piekarnik szwankuje
electro

Co zrobić, kiedy piekarnik szwankuje?

Co zrobić, kiedy nie możesz sobie poradzić z piekarnikiem, który raz przypala dół potrawy, innym razem piecze za słabo? Są sprawdzone sposoby na nierównomiernie grzejący piekarnik.

Co zrobić, kiedy piekarnik szwankuje
Co zrobić, kiedy piekarnik szwankuje

Jeżeli piekarnik zbyt mocno piecze od góry, a spód potrawy lub ciasta pozostaje surowy, przykryj formę warstwą folii aluminiowej w ten sposób, aby nie dotykała jedzenia i jednocześnie nie utrudniała dostępu powietrza – możesz z jednej strony lekko uchylić folię.

Jeśli piekarnik grzeje za mocno od spodu, wówczas pod ruszt wsuń drugą blachę, najlepiej w połowie odległości od dołu piecyka.

Jeśli zbyt mocno nagrzewa się tylna ściana piekarnika, stawiaj formy i naczynia z potrawami w poprzek, w taki sposób, aby znajdowały się jak najdalej od źródła nadmiernego ciepła.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

kategoria

Co jest przydatne w podróży

Przed wakacyjnym szaleństwem warto zrobić spis niezbędnych rzeczy, które przydadzą się w podróży.

Jaki jest sekret udanej bezy

W przygotowaniu jest kapryśna i nieprzewidywalna, ale jeżeli się uda, zachwyci swoim smakiem.

Jak przedłużyć żywotność bukietu bzu

Jedni uwielbiają zapach bzu, innych od razu boli głowa od zbyt intensywnego aromatu.

Co zrobić, aby gruszki nie ciemniały

Ciemniejące po przekrojeniu owoce, tracące swoją naturalną barwę, nie są zbyt apetyczne w wyglądzie.

Podobne
Podobne

Kawa właściwości, przeciwwskazania

Smak napoju może zależeć od rodzaju ziaren, stopnia palenia, sposobu przygotowywania i jakości wody.

Rukola właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania

Wspomaga układ odpornościowy, chroni przed uszkodzeniami komórek, poprawia trawienie, wspomaga zdrowie serca, reguluje poziom cukru we krwi.

Smoothie czyli samo zdrowie

Smoothies mogą być spożywane jako zdrowe śniadanie, przekąska lub posiłek po treningu. Jest również dobrym sposobem na nawodnienie organizmu.

Dzika róża – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania

Owoce dzikiej róży mają właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, wzmacniające odporność. Są wykorzystywane do produkcji syropów, soków, napojów.