Strona głównaPoradnikJaki jest sekret udanej bezy
electro

Jaki jest sekret udanej bezy

Beza to słodki przysmak, który niejednemu spędza sen z powiek. W przygotowaniu jest kapryśna i nieprzewidywalna, ale jeżeli się uda, sprawi satysfakcję każdej Pani Domu i zachwyci swoim smakiem.

Udana beza ma kilka sekretów. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Najpierw dokładnie oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy trzepaczką lub mikserem, koniecznie w metalowej misce. Gdy piana będzie już sztywna, stopniowo wsypujemy drobny cukier. Bezę pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 45 minut przy uchylonych drzwiczkach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

kategoria

Co zrobić kiedy piekarnik szwankuje

Co zrobić, kiedy nie możesz sobie poradzić z piekarnikiem, który raz przypala dół potrawy, innym razem piecze za słabo

Co jest przydatne w podróży

Przed wakacyjnym szaleństwem warto zrobić spis niezbędnych rzeczy, które przydadzą się w podróży.

Jak przedłużyć żywotność bukietu bzu

Jedni uwielbiają zapach bzu, innych od razu boli głowa od zbyt intensywnego aromatu.

Co zrobić, aby gruszki nie ciemniały

Ciemniejące po przekrojeniu owoce, tracące swoją naturalną barwę, nie są zbyt apetyczne w wyglądzie.

Podobne
Podobne

Kawa właściwości, przeciwwskazania

Smak napoju może zależeć od rodzaju ziaren, stopnia palenia, sposobu przygotowywania i jakości wody.

Rukola właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania

Wspomaga układ odpornościowy, chroni przed uszkodzeniami komórek, poprawia trawienie, wspomaga zdrowie serca, reguluje poziom cukru we krwi.

Smoothie czyli samo zdrowie

Smoothies mogą być spożywane jako zdrowe śniadanie, przekąska lub posiłek po treningu. Jest również dobrym sposobem na nawodnienie organizmu.

Dzika róża – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania

Owoce dzikiej róży mają właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, wzmacniające odporność. Są wykorzystywane do produkcji syropów, soków, napojów.