Jaki jest sekret udanej bezy

Beza to słodki przysmak, który niejednemu spędza sen z powiek. W przygotowaniu jest kapryśna i nieprzewidywalna, ale jeżeli się uda, sprawi satysfakcję każdej Pani Domu i zachwyci swoim smakiem.

Udana beza ma kilka sekretów. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Najpierw dokładnie oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy trzepaczką lub mikserem, koniecznie w metalowej misce. Gdy piana będzie już sztywna, stopniowo wsypujemy drobny cukier. Bezę pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 45 minut przy uchylonych drzwiczkach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

PODOBNE

Podobne
Podobne

Stres zajadaj orzechami włoskimi

Orzechy włoskie to nieocenione źródło dobrych tłuszczów oraz zdrowe, naturalne paliwo dla naszego mózgu.

Wiesiołek, kurdybanek i inne

Zioła lecznicze w Polsce znane są od najdawniejszych czasów, w średniowieczu zielarstwo stało się odrębną gałęzią wiedzy medycznej.

Ukąszenia i użądlenia owadów

Komary i muszki, które dokuczają nam na łonie natury, żywią się ludzką krwią, więc potrafią dotkliwie nas pogryźć.

Czarna porzeczka

Pod względem zawartości witaminy C ustępuje tylko owocom dzikiej róży i rokitnika.