Steki wołowe z serem pleśniowym

Steki wołowe z serem pleśniowym

SKŁADNIKI

  • 4 kotlety z rostbefu
  • 4 plastry sera z niebieską pleśnią
  • 3 łyżki oleju
  • sól, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

Kotlety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, posmarować olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Steki ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Piec tak długo, aż będą zrumienione od dołu. Przewrócić na drugą stronę, piec jeszcze kilka minut. Pod koniec grillowania na każdym steku ułożyć plaster sera, piec do roztopienia sera.

Poprzedni artykułPizza z patelni
Następny artykułRyba w ziołach

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Share post:

Subscribe

Popularne przepisy

Inne przepisy kulinarne
inne przepisy

Konfitury z zielonych pomidorów

Do przygotowania tej konfitury można wykorzystać niedojrzałe pomidory. Zaskakująca w smaku, jest świetnym dodatkiem do kanapek, naleśników i mięs.

Sałatka pomidorowa

Bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z czerwonych pomidorów w połączeniu z czarnymi oliwkami. Czosnek, bazylia i majeranek to idealne dodatki do tego dania.

Sałatka z gruszkami i bekonem

Smak tego dość nietypowego połączenia gruszek i cykorii z bekonem z pewnością urozmaici kilka liści czerwonej sałaty.

Sałatka nicejska

Kolorowa, lekka i zdrowa, będzie ozdobą każdego posiłku. Z sałatą, pomidorami, czerwoną cebulą, tuńczykiem, filetami anchois, dwoma rodzajami oliwek.