Steki wołowe z serem pleśniowym

Przygotowanie steków wołowych wcale nie jest takie trudne, więc warto się pokusić o przyrządzenie takiego dania z dodatkiem sera z niebieską pleśnią.

Steki wołowe

Steki wołowe z serem pleśniowym SKŁADNIKI

4 kotlety z rostbefu 4 plastry sera z niebieską pleśnią 3 łyżki oleju sól czarny pieprz

Steki wołowe z serem pleśniowym PRZYGOTOWANIE

Kotlety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, posmarować olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Steki ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Piec tak długo, aż będą zrumienione od dołu. Przewrócić na drugą stronę, piec jeszcze kilka minut. Pod koniec grillowania na każdym steku ułożyć plaster sera, piec do roztopienia sera.



Poprzedni artykuł
Następny artykuł

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Przepisy

Cytrynowe pałki

Cytrynowe pałki z kurczaka można podawać z ryżem doprawionym skórką z cytryny.

Kolorowe pomidory

Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorów w sałatce to bardzo często spotykany składnik.

Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą, na smacznym bulionie grzybowym na jesienno-zimowy obiad

Rolada ze schabu nadziewana śliwkami

Rolada ze schabu zrobiona własnoręcznie to pomysł na pyszne danie obiadowe

Kwaśnica

Tradycyjna polska zupa z kiszonej kapusty, z dodatkiem ziemniaków i suszonych grzybów

Knedle po chłopsku

Dla chcącego nic trudnego. Warto się nauczyć zlepiać brzegi ciasta i toczyć te smakowite kulki.

Krokiety ziemniaczano-grzybowe

Smakują jako dodatek do pieczonych mięs, z sezonową surówką lub ulubionym sosem.

Paprykowy colesław

Paprykowy colesław to klasyczny dodatek do smażonego i pieczonego drobiu.

Rolada ze schabu

Z dodatkiem żurawiny i płatków migdałów, pachnące białym winem i przyprawami.

Zobacz aktualne promocje
Promocje, gazetki promocyjne