Strona głównaPrzepisy kulinarneSteki wołowe z serem pleśniowym

Steki wołowe z serem pleśniowym

Przygotowanie steków wołowych wcale nie jest takie trudne, więc warto się pokusić o przyrządzenie takiego dania z dodatkiem sera z niebieską pleśnią.

Steki wołowe z serem pleśniowym SKŁADNIKI

4 kotlety z rostbefu
4 plastry sera z niebieską pleśnią
3 łyżki oleju
sól, czarny pieprz

Steki wołowe z serem pleśniowym PRZYGOTOWANIE

Kotlety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, posmarować olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Steki ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Piec tak długo, aż będą zrumienione od dołu. Przewrócić na drugą stronę, piec jeszcze kilka minut. Pod koniec grillowania na każdym steku ułożyć plaster sera, piec do roztopienia sera.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Przepisy

Smażone dzwonka karpia

Rybę smażymy na maśle klarowanym, które ma bardzo wysoki punkt dymienia.

MUSAKA

W Twoim menu nie może zabraknąć pysznej greckiej zapiekanki, jaką jest musaka.

BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI

Nie musisz się bać, że Ci nie wyjdzie. Na pewno ten biszkopt z truskawkami będzie pyszny.

Placek z rabarbarem

Jak zrobić placek z rabarbarem? Ten przepis jest bardzo łatwy. Przygotowanie to godzinka.

Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i ananasem

Ryż basmati ma wiele właściwości odżywczych, korzystnie wpływa na układ pokarmowy.

Naleśniki bez mąki

Lubisz naleśniki? Wypróbuj takie bez mąki, zawierające tylko 4 proste składniki.

Cytrynowe pałki z kurczaka

Cytrynowe pałki z kurczaka można podawać z ryżem doprawionym skórką z cytryny.

Kolorowe pomidory

Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorów w sałatce to bardzo często spotykany składnik.

Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą, na smacznym bulionie grzybowym na jesienno-zimowy obiad

Zobacz aktualne promocje
Promocje, gazetki promocyjne