Ryba w ziołach

Tilapia to ryba, która ma chude mięso o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości pełnowartościowego białka. Jeżeli przyrządzimy ją z dodatkiem ziół, jej smak będzie dodatkowo wzbogacony.

Ryba w ziołach SKŁADNIKI

80 dag filetów z ryby morskiej (np. tilapia)
30 dag pomidorów
3 cytryny
1 główka sałaty masłowej
otarta skórka i sok z cytryny
2 łyżki oliwy
5 łyżek wytrawnego białego wina
pęczek koperku
pęczek natki
150ml sosu winegret z ziołami
cukier
biały pieprz

Ryba w ziołach PRZYGOTOWANIE

Skórkę cytrynową i sok z cytryny wymieszać z oliwą i winem. Opłukać zioła, posiekać, dodać do marynaty. Umyć cytryny, jedną pokroić w plastry, dwie na połówki.

Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na cztery kawałki.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Przepisy

Smażone dzwonka karpia

Rybę smażymy na maśle klarowanym, które ma bardzo wysoki punkt dymienia.

MUSAKA

W Twoim menu nie może zabraknąć pysznej greckiej zapiekanki, jaką jest musaka.

BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI

Nie musisz się bać, że Ci nie wyjdzie. Na pewno ten biszkopt z truskawkami będzie pyszny.

Placek z rabarbarem

Jak zrobić placek z rabarbarem? Ten przepis jest bardzo łatwy. Przygotowanie to godzinka.

Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i ananasem

Ryż basmati ma wiele właściwości odżywczych, korzystnie wpływa na układ pokarmowy.

Naleśniki bez mąki

Lubisz naleśniki? Wypróbuj takie bez mąki, zawierające tylko 4 proste składniki.

Cytrynowe pałki z kurczaka

Cytrynowe pałki z kurczaka można podawać z ryżem doprawionym skórką z cytryny.

Kolorowe pomidory

Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorów w sałatce to bardzo często spotykany składnik.

Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą, na smacznym bulionie grzybowym na jesienno-zimowy obiad

Zobacz aktualne promocje
Promocje, gazetki promocyjne