Ryba w ziołach

PRZEPISY KULINARNE

Składniki

  • 80 dag filetów z ryby morskiej (np. tilapia)
  • 30 dag pomidorów
  • 3 cytryny
  • 1 główka sałaty masłowej
  • otarta skórka i sok z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 łyżek wytrawnego białego wina
  • pęczek koperku
  • pęczek natki
  • 150ml sosu winegret z ziołami
  • cukier, biały pieprz

Sposób przygotowania

Skórkę cytrynową i sok z cytryny wymieszać z oliwą i winem. Opłukać zioła, posiekać, dodać do marynaty. Umyć cytryny, jedną pokroić w plastry, dwie na połówki.

Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na cztery kawałki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

PROMOCJE

Podobne wpisy