Ryba w ziołach
Tilapia to ryba, która ma chude mięso o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości pełnowartościowego białka. Jeżeli przyrządzimy ją z dodatkiem ziół, jej smak będzie dodatkowo wzbogacony.
Ryba w ziołach SKŁADNIKI
80 dag filetów z ryby morskiej (np. tilapia)
30 dag pomidorów
3 cytryny
1 główka sałaty masłowej
otarta skórka i sok z cytryny
2 łyżki oliwy
5 łyżek wytrawnego białego wina
pęczek koperku
pęczek natki
150ml sosu winegret z ziołami
cukier
biały pieprz
Ryba w ziołach PRZYGOTOWANIE
Skórkę cytrynową i sok z cytryny wymieszać z oliwą i winem. Opłukać zioła, posiekać, dodać do marynaty. Umyć cytryny, jedną pokroić w plastry, dwie na połówki.
Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na cztery kawałki.