Ryba w ziołach

Tilapia to ryba, która ma chude mięso o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości pełnowartościowego białka. Jeżeli przyrządzimy ją z dodatkiem ziół, jej smak będzie dodatkowo wzbogacony.

Ryba w ziołach SKŁADNIKI

80 dag filetów z ryby morskiej (np. tilapia)
30 dag pomidorów
3 cytryny
1 główka sałaty masłowej
otarta skórka i sok z cytryny
2 łyżki oliwy
5 łyżek wytrawnego białego wina
pęczek koperku
pęczek natki
150ml sosu winegret z ziołami
cukier
biały pieprz

Ryba w ziołach PRZYGOTOWANIE

Skórkę cytrynową i sok z cytryny wymieszać z oliwą i winem. Opłukać zioła, posiekać, dodać do marynaty. Umyć cytryny, jedną pokroić w plastry, dwie na połówki.

Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na cztery kawałki.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Przepisy

Cytrynowe pałki

Cytrynowe pałki z kurczaka można podawać z ryżem doprawionym skórką z cytryny.

Kolorowe pomidory

Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorów w sałatce to bardzo często spotykany składnik.

Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą, na smacznym bulionie grzybowym na jesienno-zimowy obiad

Rolada ze schabu nadziewana śliwkami

Rolada ze schabu zrobiona własnoręcznie to pomysł na pyszne danie obiadowe

Kwaśnica

Tradycyjna polska zupa z kiszonej kapusty, z dodatkiem ziemniaków i suszonych grzybów

Knedle po chłopsku

Dla chcącego nic trudnego. Warto się nauczyć zlepiać brzegi ciasta i toczyć te smakowite kulki.

Krokiety ziemniaczano-grzybowe

Smakują jako dodatek do pieczonych mięs, z sezonową surówką lub ulubionym sosem.

Pieczeń z warzywami

Pieczeń z warzywami można również podawać na zimno do pieczywa, na kolację.

Paprykowy colesław

Paprykowy colesław to klasyczny dodatek do smażonego i pieczonego drobiu.

Zobacz aktualne promocje
Promocje, gazetki promocyjne