Ryba w ziołach

Składniki

  • 80 dag filetów z ryby morskiej (np. tilapia)
  • 30 dag pomidorów
  • 3 cytryny
  • 1 główka sałaty masłowej
  • otarta skórka i sok z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 łyżek wytrawnego białego wina
  • pęczek koperku
  • pęczek natki
  • 150ml sosu winegret z ziołami
  • cukier, biały pieprz

Sposób przygotowania

Skórkę cytrynową i sok z cytryny wymieszać z oliwą i winem. Opłukać zioła, posiekać, dodać do marynaty. Umyć cytryny, jedną pokroić w plastry, dwie na połówki.

Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na cztery kawałki.

Poprzedni artykułSteki wołowe z serem pleśniowym
Następny artykułTarta ze śliwkami

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Share post:

Subscribe

Popularne przepisy

Inne przepisy kulinarne
inne przepisy

Konfitury z zielonych pomidorów

Do przygotowania tej konfitury można wykorzystać niedojrzałe pomidory. Zaskakująca w smaku, jest świetnym dodatkiem do kanapek, naleśników i mięs.

Sałatka pomidorowa

Bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z czerwonych pomidorów w połączeniu z czarnymi oliwkami. Czosnek, bazylia i majeranek to idealne dodatki do tego dania.

Sałatka z gruszkami i bekonem

Smak tego dość nietypowego połączenia gruszek i cykorii z bekonem z pewnością urozmaici kilka liści czerwonej sałaty.

Sałatka nicejska

Kolorowa, lekka i zdrowa, będzie ozdobą każdego posiłku. Z sałatą, pomidorami, czerwoną cebulą, tuńczykiem, filetami anchois, dwoma rodzajami oliwek.