Przepisy kulinarne

Oczyścić fasolkę, ugotować al dente w osolonej wodzie. Na dwóch łyżkach oleju poddusić pokrojoną szalotkę, dodać posiekany czosnek, wino i musztardę. Wymieszać z fasolką, doprawić pieprzem i solą. Trzymać w ciepłym miejscu.

Fasolkę oczyścić, ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć i podzielić na 12 porcji. Każdą porcję fasolki owinąć plasterkiem szynki. Sparzone pomidory obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę, razem z posiekanym czosnkiem

Drożdże utrzeć z łyżeczką cukru, rozpuścić w kilku łyżkach mleka. szklankę mąki zalać 2 szklankami wrzącego mleka, wymieszać dokładnie, aby nie było grudek, ostudzić. Dodać przygotowane drożdże i odstawić w ciepłe miejsce

Podane składniki zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Na małej ilości oleju usmażyć duże naleśniki. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać mięso, dusić 5 minut. Dodać posiekany por, startą na małych oczkach

W misce ubić jajka z mlekiem. Dodać mąkę, cukier, olej i dokładnie wymieszać, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut, następnie na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Ugotować budyń na mleku, zgodnie

Mięso umyć i dokładnie osuszyć, od strony skórki i tłuszczu naciąć w kratkę. Starannie natrzeć solą i kminkiem, odłożyć na 30 minut, aby dobrze wchłonęło przyprawy. Umyte rzepy i marchewki obrać, pokroić w grube słupki, cebulę grubo

Kalafior podzielić na różyczki, pokroić na drobniejsze części. We wrzątku obgotować warzywa przez około 2-3 minuty. Wyciągnąć je z garnka, a do wody włożyć makaron i ugotować go al dente. W misce wymieszać żółtka, jajka, oliwę

Ugotować kaszę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać soczewicę i lekko ją podprażyć. Dodać pół szklanki soku z buraka i szklankę bulionu. Gotować jak risotto aż do zredukowania płynu. Powtarzać dodawanie płynu do zużycia

Strona 2 z 2

Bardzolubie.pl All Rights Reserved

. ..