Jagnięcina w chrupiącej panierce

Zagłosuj
(1 Vote)

SKŁADNIKI

  • 600 g schabu jagnięcego (z długimi koścmi żebrowymi)
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 4 gałązki tymianku
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • rukola
  • 1/2 granatu
  • sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z kromek tostowych odkroić skórkę, miękisz pokroić w kostkę. Umyć tymianek i natkę, osuszyć, oberwać listki. Zmiksować razem z chlebem. Dodać 2 łyżki miękkiego masła oraz musztardę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Mięso umyć i osuszyć. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Posmarować masą ziołową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 25-30 minut.

Podawać na rukoli, posypać nasionami granatu.

Dodaj komentarz

Upewnij się, że wprowadziłeś wszystkie wymagane informacje, oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.

Bardzolubie.pl All Rights Reserved

. ..