Naleśniki z jarmużem

Rate this item
(2 votes)

SKŁADNIKI

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

FARSZ

  • 1,5 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 kg jarmużu
  • chili
  • mieszanka suszonych ziół
  • 15 dag żółtego sera
  • olej
  • sól, pieprz

PANIERKA

  • 2 jajka
  • 120 ml mleka
  • 2 szklanki tartej bułki
  • mieszanka suszonych ziół
  • olej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotować ciasto i usmażyć cienkie naleśniki. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Umyty jarmuż osuszyć, pokroić lub porwać na małe kawałeczki.

Na patelni przesmażyć cebulę, dodać pieczarki. Kiedy woda odparuje, dodać jarmuż i przyprawy. Smażyć, aż liście stracą jędrność.

Na każdy naleśnik nałożyć farsz, posypać startym serem. Uformować krokiety. Panierować w jajkach roztrzepanych z mlekiem i ziołami, potem w tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Bardzolubie.pl All Rights Reserved

. ..