Śledzie z grzybami

Zagłosuj
(0 głosy)

SKŁADNIKI

  • 4 filety z matiasów z oleju
  • 30 dag leśnych grzybów
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • listek laurowy
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • sól
  • mielony pieprz czarny
  • czerwony pieprz w ziarenkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Filety śledziowe pokroić na niewielkie kawałki, skropić  sokiem z cytryny, wstawić do lodówki. Grzyby oczyścić, opłukać, większe kapelusze pokroić. Podsmażyć na oliwie, aż puszczą sok. Doprawić szczyptą mielonego ziela angielskiego, czarnego pieprzu i soli. Dodać liść laurowy, przykryć i dusić 10 minut.

Grzyby odparować na patelni, dodać do nich posiekane ząbki czosnku. Smażyć 3 minuty. Posypać posiekaną natką i smażyć jeszcze minutę. Odstawić do ostygnięcia. Połączyć ze śledziami. Posypać czerwonym pieprzem, udekorować gałązką natki pietruszki.

Dodaj komentarz

Upewnij się, że wprowadziłeś wszystkie wymagane informacje, oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.

Bardzolubie.pl All Rights Reserved

. ..