Strona głównaPoradnikNaturalny odświeżacz powietrza
electro

Naturalny odświeżacz powietrza

Jeśli nie lubisz chemicznych odświeżaczy, możesz przygotować swój własny, naturalny odświeżacz zapachowy. Wystarczą płatki ulubionych kwiatów, odrobina soli kamiennej i gotowe.

Płatki kwiatów układamy w słoiku lub innym zamykanym naczyniu. Każdą warstwę przesypujemy solą kamienną, która utrwala zapach i sprawia, że płatki nie gniją. Słoik odkładamy na tydzień, po tygodniu otwieramy i cieszymy się naturalnym zapachem, który uwalnia się na całe mieszkanie.

Zapachy można komponować dowolnie. Wszystko zależy od naszych preferencji, ulubionych kwiatów i tego, jaki aromat roznoszący się w pomieszczeniu wpływa najkorzystniej na nasze samopoczucie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

kategoria

Co zrobić kiedy piekarnik szwankuje

Co zrobić, kiedy nie możesz sobie poradzić z piekarnikiem, który raz przypala dół potrawy, innym razem piecze za słabo

Co jest przydatne w podróży

Przed wakacyjnym szaleństwem warto zrobić spis niezbędnych rzeczy, które przydadzą się w podróży.

Jaki jest sekret udanej bezy

W przygotowaniu jest kapryśna i nieprzewidywalna, ale jeżeli się uda, zachwyci swoim smakiem.

Jak przedłużyć żywotność bukietu bzu

Jedni uwielbiają zapach bzu, innych od razu boli głowa od zbyt intensywnego aromatu.

Podobne
Podobne

Kawa właściwości, przeciwwskazania

Smak napoju może zależeć od rodzaju ziaren, stopnia palenia, sposobu przygotowywania i jakości wody.

Rukola właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania

Wspomaga układ odpornościowy, chroni przed uszkodzeniami komórek, poprawia trawienie, wspomaga zdrowie serca, reguluje poziom cukru we krwi.

Smoothie czyli samo zdrowie

Smoothies mogą być spożywane jako zdrowe śniadanie, przekąska lub posiłek po treningu. Jest również dobrym sposobem na nawodnienie organizmu.

Dzika róża – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania

Owoce dzikiej róży mają właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, wzmacniające odporność. Są wykorzystywane do produkcji syropów, soków, napojów.