Bananowiec

Bananowiec to proste ciasto, które z reguły udaje się każdemu. Jeśli mają wpaść do Ciebie niespodziewani goście, a ty nie masz nic słodkiego, bananowiec to świetny pomysł na szybkie ciasto.

Bananowiec

Ciasto bananowiec nie jest trudne do przygotowania, ale wymaga kilku kroków. Najważniejsze jest, aby dokładnie przestrzegać przepisu i nie spieszyć się podczas pieczenia ciasta. Oto kilka wskazówek, jak przygotować łatwe ciasto bananowiec: użyj sprawdzonego przepisu, przygotuj wszystkie składniki przed rozpoczęciem pracy, piecz ciasto w dobrze nagrzanym piekarniku, nie przesadzaj z ilością cukru w masie bananowej, dobrze schłódź ciasto przed podaniem. Jeśli zastosujesz się do tych wskazówek, prawdopodobnie uda Ci się przygotować pyszne i łatwe ciasto bananowiec.

Bananowiec SKŁADNIKI

3 banany
pół szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
2 łyżki kaszy manny
3 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół kostki masła
5 dag rodzynek
5 dag orzechów
tłuszcz i bułka tarta do formy

DO DEKORACJI
gotowa polewa z białej czekolady
kolorowe wiórki kokosowe
garść dowolnych bakalii

Bananowiec PRZYGOTOWANIE

Masło, jaja i cukier utrzeć na jednolitą masę, dodać najpierw mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kaszą manną, potem obrane i zmiksowane banany. Wszystkie składniki starannie połączyć. Na końcu wsypać bakalie. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą małej formy. Piec około 50 minut w temperaturze 180°c. Ostudzone ciasto oblać polewą z białej czekolady, obsypać wiórkami, ozdobić bakaliami.

Bazylia właściwości, zastosowanie, uprawa w doniczce

Bazylia

Bazylia posiada wiele właściwości, zarówno smakowych, jak i zdrowotnych. Jest znana ze swojego intensywnego, charakterystycznego aromatu i smaku.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

1 KOMENTARZ

  1. Bananowiec to prawdziwy raj dla łasuchów, w którym soczyste banany łączą się z delikatnym ciastem, tworząc niezrównaną ucztę dla podniebienia. To nie tylko deser, to kulinarna przygoda, która skradnie serce każdego miłośnika słodkości.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Przepisy

Smażone dzwonka karpia

Rybę smażymy na maśle klarowanym, które ma bardzo wysoki punkt dymienia.

MUSAKA

W Twoim menu nie może zabraknąć pysznej greckiej zapiekanki, jaką jest musaka.

BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI

Nie musisz się bać, że Ci nie wyjdzie. Na pewno ten biszkopt z truskawkami będzie pyszny.

Placek z rabarbarem

Jak zrobić placek z rabarbarem? Ten przepis jest bardzo łatwy. Przygotowanie to godzinka.

Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i ananasem

Ryż basmati ma wiele właściwości odżywczych, korzystnie wpływa na układ pokarmowy.

Naleśniki bez mąki

Lubisz naleśniki? Wypróbuj takie bez mąki, zawierające tylko 4 proste składniki.

Cytrynowe pałki z kurczaka

Cytrynowe pałki z kurczaka można podawać z ryżem doprawionym skórką z cytryny.

Kolorowe pomidory

Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorów w sałatce to bardzo często spotykany składnik.

Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą, na smacznym bulionie grzybowym na jesienno-zimowy obiad

Zobacz aktualne promocje
Promocje, gazetki promocyjne